Back to news

Pratite Hempel Svjetsko Prvenstvo u jedrenju 2018

01.08.2018

1 500 natjecatelja i 400 000 posjetitelja pridružit će nam se u Aarhusu u Danskoj od 30. srpnja do 12. kolovoza 2018. godine na Hempel Svjetskom prvenstvu u jedrenju. Na ovim prvim velikim kvalifikacijama za Tokio 2020. započinje olimpijski san za neke od najvećih zvijezda u jedrenju.

Najveći ovogodišnji jedriličarski događaj

Tjedan zabave, akcije i jedrenja privući će gledatelje iz cijelog svijeta, s rekordnim brojem od 100 zemalja sudionica. Ovaj najveći jedriličarski događaj održava se svake četiri godine te uključuje svih 10 klasa olimpijskih plovila. Ovogodišnja novina  je kitesurfing koji je također uključen u program Svjetskog prvenstva.

hswc 


Lijepi primorski grad Aarhus bit će prepun događanja, a festivalsko područje u luci bit će puno zabave i uzbuđenja. Posjetitelji će moći pratiti jedrenje u svim klasama te podupirati timove u bezvremenskoj borbi protiv vjetra, valova i drugih natjecatelja.

Ponosni pokrovitelj jedrenja

Hempel je glavni pokrovitelj Svjetskog prvenstva u jedrenju 2018. Kao renomirani dobavljač zaštitnih premaza za plovila, uključujući i regatna plovila te motorne  jahte, ponosni smo što podržavamo događaj na kojem se susreću i natječu najbolji svjetski jedriličari.

hswc2

Organizator prvenstva je World Sailing, Danish Sailing Association, Sailing Aarhus, Sport Event Denmark i grad Aarhus. Pokrovitelji dijele zajedničku ambiciju da ovaj događaj bude najveće svjetsko prvenstvo za klase Olimpijskih plovila.